Приходите на Twitter са намалели с 40% през миналата година, според източници,

...
Приходите на Twitter са намалели с 40% през миналата година, според източници,
Коментари Харесай

Туитър разпродава офис оборудване и дори светеща реклама с логото си, приходите намаляха с 40 %

Приходите на Twitter са намалели с 40% през миналата година, съгласно източници, осведомени с бизнеса на обществената мрежа, на които се базира Ройтерс. На този декор компанията е продала на търг необятна гама мебели и офис съоръжение от централата си, съобщи.

Миналата година Twitter генерира доходи в размер на 5,1 милиарда $, като 90% от тази сума идва от продажби на реклама. Започнатите от Илон Мъск трансформации повлияха съществено на бизнеса на компанията, макар че той получи надзор над нея едвам в края на октомври.

Откакто стана частна компания, Twitter към този момент не е длъжна да разгласява финансови доклади. Но съгласно изданието Platformer, приходите на Twitter са намалели с 40% и скоро новото управление ще би трябвало да заплати огромна сума за погасяване на заема, взет при привършване на договорката в края на октомври.

Конкретни суми не се оповестяват, само че сигурно ще станат известни в идващите дни. След прекосяване на Twitter под контрола на Илон Мъск, потокът на пари от рекламодатели понижа внезапно, а приходите от абонаменти към момента са малко.

Междувременно стана известно, че употребен инвентар от основния офис на Twitter в Сан Франциско е бил изложено на търг на Heritage Global Partners. Значителна част от лотовете са свързани с подготвяне на храни и питиета, които са били предоставяни на чиновниците на компанията преди огромното редуциране на личния състав и обвързваните с това разноски.

Сред оповестените за обмен движимости има също компютри, проектори и офис мебели. Един от интериорните детайли под формата на огромен светещ надпис във формата на логото на Twitter даже е заинтересувал покупател, подготвен да заплати 17 500 $ за него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР